FAQ - Antwoord op al je vragen

Waarom Hart voor de Baan?

Uit eigen ervaring hebben wij gezien dat er ontzettend veel organisaties zijn die zich bezighouden met het maken van een socialere en groenere samenleving en toekomst. Daarbij zijn er ook ontzettend veel mensen op zoek naar meer ‘nut’ in hun werk. Wij geloven in deze ondernemingen en mensen en willen een betaalbaar en overzichtelijk podium voor elke organisatie, hoe klein of hoe groot ook, en werkzoekende bieden.

Op zoek naar talent:

Door de kosten laag te houden willen wij iedereen een kans geven om deze banen met inhoud breed te verspreiden. Ten eerste om er voor te zorgen dat je juist buiten het standaard en geijkte netwerk kijkt om de best passende persoon te vinden. Zo willen wij deze vraagstukken en sectoren verder professionaliseren, ontwikkelen en laten groeien. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat duurzame en maatschappelijke verantwoorde ondernemingen veel meer jonge kandidaten met potentie aantrekken! Geld is niet meer alles! Ten tweede zorgen wij ervoor dat je je bedrijf en visie breed naar buiten brengt door op dit platform en de gelinkte kanalen te staan.

Op zoek naar een baan/stage:

De zoek naar ‘meer impact’ en ‘nut’ in het werk groeit. Onderzoek heeft uitgewezen dat een kwart van de mensen geen nut in hun werk zien. Hart voor de Baan wil laten zien dat er genoeg organisaties en bedrijven zijn waar je jouw genoegen uit kan halen en dat allemaal op 1 platform. Bespaar jezelf de tijd om het hele internet af te struinen en vind die baan met inhoud.

Wat is een opdracht?

Veel organisaties hebben een project, vraagstuk, moeilijkheid of mogelijkheid intern op de plank liggen welke maar niet wordt uitgevoerd. Dit kan komen door factoren zoals niet genoeg mankracht, te weinig interne kennis, het korte tijdsbestek van het project of zelfs geen inspiratie!

Wij vragen aan de aanbieders, stel die opdracht op en verspreid hem op Hart Voor De Baan.

Er wordt een schatting van uren en budget gegeven. Vervolgens kan diegene die op zoek is naar een baan hierop reageren. Samen wordt er invulling gegeven aan uren en salaris, veelal op freelance basis (of wat wenselijk is voor beide partijen).

Past mijn baan wel op de Hart voor de Baan?

Het kan zijn dat je niet weet of jouw vacature, opdracht of stage helemaal thuishoort op Hart voor de Baan. Neem svp contact met ons op via info@hartvoordebaan.nl en geef in een paar korte zinnen aan wat de vacature, opdracht of stage precies omhelst. Vervolgens nemen wij zsm contact op om mee te denken en te kijken of de baan hier past!

Mogen alleen betaalde banen of stages op Hart voor de Baan geplaatst worden?

In principe worden er alleen betaalde functies tegen minimaal een minimum loon of stageplekken geplaatst. Geen vrijwilligers functies.

Echter, soms is het niet altijd even duidelijk. Indien het een grijze zone betreft, bijvoorbeeld een maandelijkse vergoeding maar daar tegenover krijgt de aangenomen persoon een opleiding/traineeship, stuur een e-mail naar info@hartvoordebaan.nl.

Vervolgens wordt er contact opgenomen en per individueel geval bekeken of Hart voor de Baan het juiste platform is en of de advertentie kan worden geplaatst.

Helpt Hart voor de Baan ook met de selectie van kandidaten?

Hart voor de Baan helpt niet met de selectie van kandidaten. Bij het aanmaken van een advertentie geef je als organisatie ook aan hoe sollicitanten kunnen reageren. De sollicitanten reageren dus door rechtstreeks een sollicitatie naar jouw aangegeven mailadres te sturen.

Maar we werken wel samen met een recruiter gespecialiseerd in het Duurzame en Maatschappelijke domein, op een no cure, no pay basis. Klinkt dit interessant? Stuur een mailtje naar: info@hartvoordebaan.nl

Hoe zitten de prijspakketten in elkaar?

Lees hier meer over de voorwaarden van de prijzen en prijspakketten (een apart pdf opent zich)

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

Zie hier AV van Hart voor de Baan (link opent in nieuw tabblad).

Hoe plaats ik een baan?

  1. Maak je baan aan via ‘plaats een baan‘. Je wordt doorgeleid naar online betaling.  Bij betaling wordt automatisch een account aangemaakt. De inlog details worden naar het opgegeven mailadres gestuurd
  2. De aangemaakte baan wordt na betaling doorgestuurd naar Hart voor de Baan. De baan wordt binnen 48 uur gecontroleerd en er wordt gekeken of het thuishoort op het platform. Nadat hij goed is gekeurd, wordt de baan geplaatst.
   Indien de baan niet aan de eisen voldoet wordt de advertentie (nog) niet geplaatst en nemen wij contact op.
  3. Na plaatsing van de baan is het een kwestie van wachten op de reacties. Reageren gaat niet via Hart voor de Baan. De sollicitanten sturen hun sollicitaties direct naar de door jou opgegeven contactinformatie. Via je inlog account kun je de geplaatste banen bekijken en eventueel nog aanpassen.

Hoe kan ik een recruitment opdracht indienen?

Hart voor de Baan werkt samen met een partner op het gebied van recruitment gespecialiseerd in het Duurzame en Maatschappelijke domein. Dit bureau werkt op een no cure, no pay basis. Wil je hier meer over weten stuur dan een mailtje naar: info@hartvoordebaan.nl

Hoe solliciteer ik op een vacature, opdracht of stage?

Ja, je hebt een droombaan gevonden! Het solliciteren op de vacature, opdracht of stage gaat niet via Hart voor de Baan. Klik op de ‘Solliciteer Nu’ knop onderaan de vacature. Vervolgens stuur je je sollicitatie direct naar de opgegeven contactinformatie bij de baan of word je doorgeleid naar een sollicitatie formulier webpagina van de werkgever.

Wanneer wordt de advertentie verwijderd?

De advertenties worden automatisch na 30 dagen verwijderd of op de sluitingsdatum van de vacature (je krijgt een aantal dagen van tevoren hier ook bericht over). Dit betekent echter niet dat ze ‘weg’ zijn. Je kan je eerder geplaatste advertentie weer terugvinden in jouw account en indien gewenst, kan je hem weer herplaatsen tegen gereduceerde kosten!

Stel je krijgt zoveel reacties, dan is het ook mogelijk om voor de 30 dagen om zijn,  je advertentie eerder ‘uit’ te zetten zodat hij niet langer live staat. Ook dit kun je via je account doen.

In welke taal mag de advertentie geplaatst worden?

De advertenties mogen in het Nederlands of in het Engels worden geplaatst. Echter deze site is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar.

Ik heb problemen met het aanmaken van een baan

Als er problemen zijn met het aanmaken van de baan op ‘Plaats een baan’ stuur svp een mailtje met alle informatie en gegevens van de vacature naar info@hartvoordebaan.nl. Vervolgens zetten wij de vacature online.

Ik heb problemen met mijn account/ben mijn wachtwoord vergeten

 • Indien je je wachtwoord bent vergeten kun je een nieuw wachtwoord aanvragen bij ‘login’.
 • Indien er problemen zijn met jouw account of het aanmaken hiervan, neem svp contact op met info@hartvoordebaan.nl en wij proberen je zsm verder te helpen.

Overig: mijn vraag & antwoord staat er niet tussen

Het kan gebeuren, je vraag en antwoord staan er nog niet tussen. Bij overige vragen neem contact met ons op via info@hartvoordebaan.nl, wij helpen graag verder!

Schrijf je in op onze mailinglist
en krijg de nieuwste vacatures
elke 2 weken toegestuurd!