"Choose a job you love
and you will never have
to work a day in your life"

Denken.

Al jaren was ik op zoek naar die baan bij een bedrijf welke niet enkel een commercieel doel en financieel gewin nastreefde maar ook daadwerkelijk een positieve impact had op deze maatschappij. Het rare was dat een betaalde baan vinden welke ook nog eens iets ‘toevoegt’ moeilijk leek te zijn.

Lees meer...

…Op de standaard vacaturessites bleken er weinig van dit soort vacatures te zijn en als ze er wel waren werd een zeer specifieke vakopleiding gevraagd. Voor mensen zoals ik met een brede opleiding was het lastig.

Ik wilde die baan vinden als CSR consulent, als kwartiermaker bij een stichting die voedselverspilling tegengaat of eventmedewerker bij een kunstfonds.

Doen.

Ik ben gaan zoeken en lange lijsten gaan maken van bedrijven die ik interessant vond en vervolgens liep ik hun vacaturepagina’s zo nu en dan stuk voor stuk af om te kijken of er wat nieuws op stond.

Lees meer...

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er ontzettend veel bedrijven en organisaties zijn welke allemaal een gezonde financiële basis hebben maar daarbij een groter doel dan ‘slechts’ geld nastreven. Er zijn zeker wel vacatures in te vinden maar deze worden niet op een gemeenschappelijk platform gedeeld.

Toen kwam het idee om mijn frustratie om te zetten in actie.

Hoe meer mensen ik er over sprak hoe meer mensen mijn frustratie herkende en ook tevergeefs naar een verzamelplek op zoek waren. Hart voor de Baan kwam tot leven en daar zijn we nu. Een platform welke banen en stages met inhoud samenbrengt.

"You are the entrepreneur of your career. Even if you are employed by others"

Een BA in European Studies (Maastricht University) en MSc in Corporate Entrepreneurship & Innovation (Lund University). Fan van mooie innovatieve initiatieven, family&friends, culturen, reizen en verhalen. Interesse in sociale ondernemingen, duurzaamheid, vrouwenrechten en nieuwe (internationale) avonturen.

Ik geloof er sterk in dat iedereen een stukje kan doen om de wereld net wat mooier te maken en achter te laten. Als iedereen zou denken dat zijn of haar impact op de wereld niks betekent of uitmaakt dan zouden we uiteindelijk niks voor elkaar krijgen. Dus… just do it

Drop me a line | andrea@hartvoordebaan.nl

Tot spreeks, Andrea Rozemeijer

Schrijf je in op onze mailinglist
en krijg de nieuwste vacatures
elke 2 weken toegestuurd!